4.5
(2)

کولر گازی

 

کولر گازی چیست؟

 

امروزه در هر ساختمان ,خانه,شرکتی ویاهرمحیطی که احتیاج به تهویه مطبوع دارند از کولرگازی استفاده می کنند.کولر گازی یک سیستم تهویه مطبوع می باشد. کولرگازی باداشتن سیکل تبرید سرمایش را برای محیط ایجاد می نماید.

 

سیکل تبرید چیست؟

 

تبرید یعنی فرایند تولید سرما از راه جذب و دفع حرارت! در سیکل تبرید، از طریق جذب گرما از یک سیال (سیال می‌تواند آب، هوا و یا هر نوع مایع و گازی باشد) و دفع آن به سیال دیگر، سرما تولید وایجاد می‌شود.کولر گازی یکی از محبوب ترین و رایج ترین سیستم  تهویه مطبوع در کل دنیا می باشد. 

یعنی کولرگازی انرژی الکتریکی را می گیرد و این انرژی الکتریکی را به سرما تبدیل می کند.به همین راحتی! پس تااینجامتوجه شدیم کولر گازی با انرژی الکتریسیته کار می کند نه گاز!

 

 کولر گازی چطور کار می کند؟

 

کولر گازی با انرژی الکتریسیته(برق)کار میکند و به کمک گاز مایع گرما را به سرما نبدیل می کند. 

 

کولر گازی به انگلیسی چه می شود؟کولرگازی به انگلیسی  Air Conditioner می شود.

 

داکت اسپلیت به انگلیسی چه می شود؟داکت اسپلیت به انگلیسی Duct split می شود.

 

تاریخچه ساخت کولر گازی

 

ابتدا در کشور مصر,نی ها را با آب مرطوب می کردند ونی ها را پشت دروپنجره ها قرار می دادند و بخاطر تبادل جریان هوا بادخنک تولید می شد. در اویل قرن نوزدهم  سیستم های تهویه مطبوع هوا شروع به طراحی وتولید شدند. سال1902 میلادی شخصی بنام ویلیس کریر کولرگازی را تولید و دربازار عرضه نمود.ویلیس کریر آمریکایی می باشد .وپس از تحقیقات وآزمایشات همواره دنبال تولید دستگاه مخصوص تهویه هوا بود.

پس از انجام تحقیقات ویلیس کریر یک نوع سیستم تهویه به نام (سیستم تهویه واحد Unit Air Conditioner) را اختراع وتولیدکرد.این نوع دستگاه کنترل رطوبت را انجام می داد.

این اختراع وتولید ویلیس کریر طرفداران زیادی  در محیط های اداری و سازمانی پیداکرد.کریر شرکتی با نام تهویه مطبوع کریر افتتاح کرد وشروع به تولید دستگاههای بیشتری کرد. درسال 1933 میلادی اولین مورد استفاده این دستگاه در منازل ایجاد واستفاده شد.درسال 1950میلادی استفاده از این نوع سیستم تهویه در منازل به شدت افزایش یافت.

فناوری تولید شده به وسیله کریر در افزایش بازدهی و بهره وری محیط های کاری تاثیر مطلوب و بسزایی برجای گذاشت. متاثر از همین موضوع وی موفق شد در کشور آمریکا شرکتی با عنوان کمپانی تهویه مطبوع کریر افتتاح نماید. در ادامه، استفاده از کولرهای گازی در اتومبیل ها و منازل و محیط های کاری با روند رو به رشدی همراه شد.

ویلیس کریر مخترع کولرگازی

کولر گازی چگونه هوای خنک تولید می کند ؟

 

 مبرد وارد کمپرسور می شود و به وسیله کمپرسور فشار و دمای آن بالا می رود. سپس مبردی که به حالت گاز داغ فشار بالا درآمده وارد کندانسور می شود. کندانسور با انتقال حرارت از مبرد به محیط ، مبرد را از حالت گاز پرفشار به حالت مایع پرفشار تبدیل می کند. پس از آن مایع مبرد وارد شیر انبساط و یا لوله های مویین شده و فشار خود را از دست می دهد. در مرحله آخر مایع با فشار پایین وارد اواپراتور می شود. اواپراتور همان مبدلی است که با هوای محیط در تماس است. مبرد داخل اواپراتور با گرفتن گرمای محیط و تبخیر دوباره باعث خنک سازی هوا می شود. مبرد که به شکل گاز درآمده دوباره به کمپرسور بر می گردد تا این سیکل تکرار شود.

 

می توان گفت اصول کار تمامی دستگاههای تهویه مطبوع که از سیکل تبرید بهره می برند، اینگونه است.

 

تفاوت کولر گازی با کمپرسور معمولی و اینورتر:

 

 کولرهای گازی بر اساس سیکل تبرید عملیات خنک سازی محیط را انجام می دهند. یکی از مهم ترین اجزای سیکل تبرید که قلب دستگاه تهویه مطبوع نیز نامیده می شود، کمپرسور نام دارد. کمپرسور وظیفه فشردن مبرد و انتقال آن به کندانسور را بر عهده دارد. می توان گفت مهم ترین و البته گرانترین قطعه کولرهای گازی کمپرسور آن ها می باشد. با توجه به اهمیت کمپرسور در این دستگاه ها کیفیت و تکنولوژی ساخت آن ها نیز متفاوت است.

 

امروزه کمپرسورهای اینورتر به دلیل مصرف برق بسیار پایین تر نسبت به کمپرسورهای معمولی بیشتر در تولید کولرهای گازی مورد استفاده قرار می گیرند. قیمت بالاتر این کمپرسورها نسبت نوع معمولی آن، در قیمت نهایی کولر گازی بسیار تاثیرگذار است. در کمپرسور معمولی، کمپرسور خاموش و یا روشن است. اما در کمپرسورهای اینورتر دور کمپرسور متغیر می باشد. برای مثال یک کمپرسور اینورتر می تواند در 40% ظرفیت خود فعال باشد و در صورتی که نیاز به ظرفیت پایین تر و یا بالاتر باشد، دور کمپرسور کم و زیاد می شود. این عملیات بسیار مهم، هم در کاهش محسوس مصرف انرژی و هم در طول عمر دستگاه بسیار موثر است.

 

در واقع کمپرسورهای معمولی ON و OFF می شوند ولی کمپرسورهای اینورتر دور خود را کم و زیاد می کنند.

 

مزایا و معایب کولرهای گازی:

 

1-خنک سازی بسیار سریع محیط در چندلحظه

 

2-فیلتراسیون هوا و کاهش آلودگی و گرد و غبار محیط

 

3-هزینه زیاد خریدکولرگازی

 

4-مصرف برق بالا نسبت به چیلر و فن کویل وکولرآبی

 

5-استفاده در مناطق شرجی وگرما

 

کولرگازی از چه گازی استفاده می کند؟

 

در کولر گازی، از گاز مبرد فریونی به نام R410A استفاده می‌گردد؛ گاز کولر گازی : مبرد داخل سیکل بسته تبرید حرکت می‌کند و در این حین از طریق تبادل حرارتی با محیط، عمل سرمایش یا گرمایش هوای محیط را انجام می‌دهد، به دلیل اینکه گرما به طور طبیعی از محیطی با دمای بالاتر به محیطی به دمای پایین‌تر منتقل می‌شود.

 

برای این حرکت نیازی به هیچ تمهیدی نیست؛ اما برای عکس این قضیه، یعنی انتقال سرما به محیط با دمای بالاتر نیاز است تا تمهیداتی در نظر گرفته شود. برای این منظور در اواپراتور مقداری گرما جذب می‌شود و در کندانسور، مقداری گرما دفع خواهد شد. 

مطالب ما را در صفحات اجتماعی به اشتراک بذارید:

امتیاز
5/5
 گاز مبرد فریونی به نام R410A

تفاوت کولر گازی و داکت اسپلیت چیست؟

 

تفاوت های کولر گازی وداکت اسپلیت چه مواردی هستند؟

 

اولین مورد,تفاوت در مصرف برق می باشد.هنگام خرید حتما به برچسب انرژی توجه نمایید.کمپرسورهای معمولی مصرف بالاتری از کمپرسورهای دورمتغیر یا اینورتر دارند، پس نمی توان یک نسخه واحد برای مقایسه مصرف برق این دو با یکدیگر پیچید. توصیه ما به شما این است که از ترجیحا از دستگاههای با کمپرسور اینورتر استفاده کنید.

 

مورد دوم تفاوت در نوع پخش:چون یونیت داخلی در کولرگازی اسپلیت از نوع پنل دیواری است اما یونیت داخلی داکت اسپلیت که به آن هواساز داخلی نیز گفته می‌شود، از نوع پنل کانالی است که باید در سقف کاذب نصب شود.

 

موردسوم  تفاوت در نوع پخش و توزیع هوا : در کولر گازی تنها یک پنل بر روی دیوار نصب می شود و بسته به ظرفیت آن، پرتاب بادی در حد 4 تا 6 متر در جلوی پنل دارد، اما داکت اسپلیت به دلیل استفاده از پروانه با فشار استاتیک بالا، می تواند هوا را از طریق کانال به همه قسمت‌های محیط برساند.

برای مثال فرض کنید یک واحد آپارتمانی که دو اتاق خواب دارد، برای تهویه اتاق خواب ها در کولرگازی مشکل وجود دارد. یا باید درب اتاقها باز باشد، ( که در این صورت هم خیلی گردش هوا وجود ندارد ) یا اینکه از کولرهای گازی جداگانه برای هر اتاق استفاده کرد، که این کار نیز هم از لحاظ جاگیری روی دیوار اتاق و هم از لحاظ هزینه مقرون به صرفه نیست.

بنابراین یک مشکل کولرگازی دیواری عدم توزیع مناسب هوا به همه قسمت‌های محیط است که در داکت اسپلیت این مشکل رفع شده است.

 

موردچهارم تفاوت از منظر زیبایی وساختار : پنل داخلی داکت اسپلیت باید درون سقف کاذب نصب شود، پس عملا یونیت داخلی داکت اسپلیت پنهان است و دیده نمی شود. البته به دلیل نیاز به کانال کشی، صرفا دریچه های خروجی هوا دیده می شوند. ذکر این نکته ضروری است که این دریچه ها معمولا ابعاد بسیار کوچکتری از دریچه های کانال کولر آبی دارند. این می تواند مزیت دستگاه داکت اسپلیت باشد، اما در مواردی نیز به دلیل آنکه باید کانال را به همه قسمت های محیط رساند، به دلیل معماری ساختمان محدودیت وجود دارد و ممکن است نهایتا بازده و هوادهی سیستم را کاهش دهد.

در نوع کولرگازی پنل داخلی بر روی دیوار نصب می شود، سقف برای کانال کشی پایین نمی آید ولی محل این پنل که می تواند جای قاب عکس و یا دکوری های دیواری باشد، عملا اشغال شده است.

 

موردپنجم تفاوت در نوع گرمایش در زمستان : در ابتدا باید بدانیم، کولرهای گازی اسپلیت و داکت اسپلیت هر دو می توانند، از نوع فقط سرد و یا از نوع سرد و گرم باشند. در صورتی که دستگاهی که خرید می کنید از نوع سرد و گرم باشد، در تابستان هوای خنک و در زمستان هوای گرم را از طریق مصرف برق تامین می کند. به دلیل آنکه در ایران گاز ارزانتر از برق است، برای گرمایش راههای دیگری نیز وجود دارد.

راه اول این است که از شوفاژ استفاده شود. بسیاری از واحد ها کولرگازی و یا داکت اسپلیت نصب می کنند و برای زمستان نیز از شوفاژ استفاده می کنند.

راه دوم که فقط در سیستم داکت اسپلیت قابل اجراست این است که یک کویل آب گرم تهیه می شود و بر روی دهانه یونیت داخلی داکت اسپلیت نصب می شود. در زمستان کمپرسور خاموش اما پروانه و فن دستگاه روشن می شود. آب گرم نیز از طریق پکیج یا موتورخانه درون کویل آب گرم در جریان است. به این صورت هوای گرم از طریق داکت اسپلیت به تمام قسمتها توسط کانال توزیع می شود. مزیت این روش این است حذف سیستم شوفاژ از داخل واحد و در عین حال قطع شدن مصرف برق از سمت دستگاه تهویه است. البته فن دستگاه با برق کار می کند که مصرف ناچیزی دارد.

 

مورد ششم تفاوت در کنترل دما :یکی دیگر از تفاوت های کولر گازی و داکت اسپلیت نوع کنترل و مدیریت دما است. معمولا در کولرهای گازی از ریموت کنترل استفاده می کنند اما برای داکت اسپلیت از ترموستات های دیواری استفاده می شود.

 

موردهفتم تفاوت در سطح صدا :هر دستگاهی بنا به ظرفیت و قدرت پروانه‌ی یونیت داخلی آن صدایی تولید می‌کند. داکت اسپلیت به دلیل آنکه باید فشار هوای بالایی ایجاد کند، معمولا از پروانه بزرگتر و قدرتمندتری استفاده می کند و همین عامل باعث افزایش سطح صدای تولیدی در این دستگاه نسبت به کولرگازی می‌شود. البته به دلیل اینکه یونیت داخلی داکت اسپلیت در سقف کاذب قرار می‌گیرد مقداری از صدا دمپ می‌شود. با عایق کاری صوتی و موارد اینچنینی نیز می‌توان مقداری از سطح صدا را خنثی کرد.

به عنوان یک راهنمایی در محیط‌های مسکونی ظرفیت‌های بالاتر از 36000 به دلیل صدای زیاد نباید مورد استفاده قرار بگیرند.


 

مطالب ما را در صفحات اجتماعی به اشتراک بذارید:

امتیاز
5/5
یونیت داخلی کولرگازی
یونیت داخلی داکت اسپلیت

داکت اسپلیت بهتر است یا کولر گازی ؟

در مجموع برای مقایسه داکت اسپلیت با کولر گازی عوامل زیادی دخیل هستند که در قسمتهای قبلی به هفت مورد آن ها اشاره کردیم.

از مزایای کولرگازی می توان به عدم نیاز به کانال کشی، نصب آسان، سطح صدای کم و فراوانی در بازار اشاره کرد. البته این سیستم معایبی همچون عدم توزیع مناسب هوا، نصب روی دیوار و اشغال فضای دیوار، گرمایش از طریق مصرف برق و … نیز دارد.

از مزایای داکت اسپلیت توزیع مناسب هوا، پنهان بودن از دید، امکان گرمایش با اضافه کردن کویل آب‌گرم است. همچنین سطح صدای بیشتر از کولر گازی، و در برخی موارد عدم امکان کانال کشی مناسب از معایب این سیستم است.

گروه روشن تهویه با15سال تجربه حرفه ای در زمینه خرید کولر گازی,فروش کولر گازی, تعمیر کولر گازی درتهران,تعمیرکولرگازی درقم فعالیت دارد.

خدمات خریدوفروش کولرگازی ارهرنوع برند ومارکی انجام می پذیرد.کافیست بامادرتماس باشید.

تفاوت در نوع پخش و توزیع هوا کولرگازی وداکت اسپلیت

آیااین مطلب برای شما مفید بود؟

روی ستاره کلیک کن و رای بده

میانگین امتیازدهی 4.5 / 5. شمارش امتیاز 2

هیچ امتیازی ثبت نشده!اولین نفرباش که رای میدی!